Vårsäsongens filmer

Nu har vi klart med vårsäsongens filmer. Det finns all anledning att se fram emot våren och låta sig bli bortskämd med filmstudions program. Och det blir sju filmer i vår också. Klicka på länkarna för att läsa recensionerna.


17 januari
Läkaren på landet
Johan Croneman i DN skrev "Det är en fröjd att både se lära, tänka, reflektera. Det är en film för iakttagaren i oss."


27 januari
- extraprogram i samarbete med Skene Kulturhus
Biljetter kan köpas i förhand på Kulturhuset i Skene 22/12 kl 9-16.00

31 januari
Captain Fantastic
Jane Magnusson i DN tyckte "Bens förhållningsätt till världen är präglad av ärlighet och hans hand med barnen kommer få föräldrar över hela världen att ifrågasätta hur de lär upp de egna."

21 februari
Louder than bombs
Anna Hellsten i Svenska Dagbladet ansåg att filmen var "ett elegant drama av norsk films stora reginamn som här gör sin engelskspråkiga debut."


7 mars
Dottern
Karin Svensson på tidningarnas telegrambyrå skrev om filmen i Metro "Ibsens "Vildanden" har uppdaterats i den australiska filmen "Dottern", som börjar bra men går vilse i trollskogen."

25 mars - obs en lördag em
Min pappa Toni Erdman
Sveriges Radios Fredrik Sahlin var lyrisk och skrev: "Tre timmar tysk torr humor om en knepig far-dotter-relation kan låta väl tungt, men är i själva verket en av filmhöstens stora filmupplevelser. "

4 april
Jag, Daniel Blake
Kulturbloggens Birgitta Komaki summerade sina intryck av denna film: "Det är ingen film som får en att fundera länge över vad som är rätt eller fel. Alla med en gnutta av medmänsklighet måste tycka att det är fel på ett system som bryter ner sina medborgare. Man önskar att man kunde säga ” This is England” men tyvärr känns mycket i filmen obehagligt välbekant även här."

25 april
Under körsbärsträden
Göteborgspostens Maria Domellöv-Wik fick en existentiell uppenbarelse av denna film: "Själv drogs jag djupt in i den saktmodiga, originella berättelsen, som berörde mig starkt med sina flyhänta funderingar kring arbetsfördelning, nytta och njutning."

Populära inlägg i den här bloggen

21 november Madeleine och taxichauffören

2 maj The Banshees of Inisherin

16 januari De ostyriga